Hoe werkt het?

Busje delen infographic 1200x630px - Hoe werkt het?

HET IDEE

Je gaat weer naar een mooi festival. In een andere stad, maar dat maakt niet uit want de heenreis is goed te doen, je kunt gaan hoe en wanneer je wilt. De terugreis is echter anders… deze is toch vaak een stuk langer en vervelender. Ver lopen, OV dat niet goed op elkaar aansluit en lange wachtrijen bij pendelbus of pont. Natuurlijk is het festival het waard, maar dat kan een stuk makkelijker!

Er zijn natuurlijk veel mensen die na het festival dezelfde kant als jij op moeten, dus waarom niet een bus delen? Op deze site kun je dat simpel en snel regelen. Je kunt je inschrijven voor een rit vanaf het festival terug naar je eigen stad.

Voor de mensen die liever ook op de heenweg gebruik maken van de bus, kan er ook een retour aangemaakt worden! De laatste jaren rijden we juist steeds meer retourritten aangezien dit zowel op de heen- als op de terugweg voor enorm veel gemak zorgt. De aankomsttijd op de heenweg is meestel +/- een uur na de start van het festival.

Kijk snel bij de evenementen of jouw festival er al bij staat! Staat jouw festival er niet tussen? Dan zet je deze er gewoon bij. Staat je stad er niet bij? Dan voeg je deze toe.

WANNEER GAAT DE BUS DOOR?

Over het algemeen zal gelden dat een busrit doorgaat wanneer er tussen de 20 en 30 man zich hebben ingeschreven. Dit aantal mensen wordt het snelst bereikt door de rit te delen op Facebook, bijvoorbeeld in de evenementenpagina van het festival. Op onze site kan je zien hoeveel mensen er nog nodig zijn om de bus te laten rijden. Wij zelf zullen ons ook altijd inzetten om de bus door te laten gaan!

Wanneer er onverhoopt toch niet genoeg animo zal zijn voor de rit, dan wordt het volledige bedrag altijd zo snel mogelijk teruggestort.

HOE LAAT GAAT DE BUS RIJDEN?

Voor de terugreis geldt dat de bus een half uur tot drie kwartier na afloop van het evenement zal vertrekken. Wanneer iedereen eerder aanwezig is, zal de bus ook eerder vertrekken.

Bij een retour zal het tijdstip van vertrek duidelijk op de site worden vermeld.

Kom op tijd, laat de andere festivalgangers niet wachten.

INSCHRIJVEN

Het inschrijven voor een busrit is zo gedaan. Zoek naar jouw evenement en selecteer de stad waar je naar terug wilt reizen. Na je inschrijving en betaling ontvang je een bevestiging per e-mail. Ook vragen we je om je telefoonnummer, zodat we je op de dag zelf precies kunnen laten weten waar de bus staat.

BUSRIT TOEVOEGEN

Als jouw festival of jouw stad er nog niet bij staat kun je deze makkelijk toevoegen. Het enige dat je hoeft te doen is jouw gegevens en de gegevens van het festival in te vullen in het aanmaakformulier. Wij zullen zorgen dat de rit snel op de website verschijnt. Je ontvangt vervolgens een email ter bevestiging, zodat je de inschrijving kunt afronden en de busrit met anderen kunt gaan delen.